Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 5 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
Blog
Jak vybrat správný brousek
24.11.2022
Jak vybrat správný brousek
Poradíme vám s výběrem elektrických brousků Chefschoice číst celé
HENDICHEF v češtině
24.11.2022
HENDICHEF v češtině
Novinka HENDICHEF 221761 je nyní kompletně česká číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Jak vybrat správný brousek
24.11.2022
Komentáře (0)

Jak vybrat správný brousek

Brousky americké firmy Chefschoice se staly za dobu skoro 40-letého vývoje a prodeje fenoménem v gastronomii po celém světě. Máme radost z toho, že naši klienti píší kladné recenze a že jsou s těmito pomocníky v kuchyni nadmíru spokojení. Existuje ale nepřeberné množství typů brusičů a jak se v nich tedy vyznat?

Trochu vám to usnadníme a popíšeme ty nejdůležitější rozdíly.

Na jaký typ nože budete brousek používat? 

Evropské nože - nejrozšířenější nože, které máte doma v kuchyni, na chalupě, v provozech restaurací, hotelech. Jsou to běžné nože kuchařské, univerzální, vykošťovací, na pečivo, nože na ovoce a zeleninu, atd. Jsou to zkrátka takové nože, které jsou broušeny od výrobce pod úhlem 20 stupňů.

Těmto nožům vyhovují brousky typu.

CC-270, CC-312, CC-320, CC-120, CC-130, CC-2000, CC-2100-(dle modulu)

U všech typů brousků, které jsem jmenoval, je možnost vyměnit kotouče, po jejich životnosti za nové, u dvou posledních typů CC-2000 a CC-2100 se mění celý modul.

 

Rozebereme tedy několik nejprodávanějších typů

 

Model CC-270 - jeden z nejprodávanějších typů brousků, vhodných do každé domácnosti. Velká výhoda je menší rozměr, přesné navádění úhlu nože během broušení a hybridní systém(jedna fáze broušení bez spuštění brusky) 

 

Model CC-120- je z naší nabídky TOP brousek, který má 3 fáze broušení a všechny fáze jsou variabilní. Každá z jednotlivých fází obsahuje dva kotouče pro levou a pravou stranu broušení. Brousek umí tedy vyrobit 3 odlišné fasety(TRIZOR), které jsou v různých úhlech a tím se vytvoří obloukovitá hrana, která vydrží déle, než je běžné na bruskách konkurence.

Model CC-130 - je podobný, má stejný motor, kotouče jak brousek CC-120, ale liší se druhou fází broušení. Tato fáze oproti CC-120 je statická. V druhé fázi se nachází speciální ocel, která vytváří povrch s mikrovroubkováním. Navíc brousek Chefchoice CC-130 vytváří 2 odlišné fasety umístěné v různých úhlech, které tvoří déle trvající obloukovitou hranu. tzv. DIZOR

 

 

 

Přesná uhlová vodítka u obou modelů vám zabezpečí přesný pohyb nože a hlavně komfort a rychlost při broušení nože. Oba zvládají nabrousit i zoubkované nože na chleba.

 

Asijské nože

Nože broušené od výrobce pod úhlem 15 stupňů. Jedná se o nože typu SANTOKU,NAKIRI, nebo např. DEBA. Nejběžnější nůž asijského typu je bezesporu SANTOKU, je vlastně obdobou evropského univerzálního nože a označuje se jako japonský nůž šefkuchaře.

Na tyto nože potřebujeme ale brusku, která zvládá brousit pod úhlem 15 stupňů.

CC-316 - Dvoustupňové diamantové ostření pro silnější hrany a rychlejší výsledky, přesná vodítka ostří pod úhlem 15 stupňů. 

CC-15XV - Dalo by se napsat, že se jedná prakticky o totožný brousek jako je CC-120, ale na asijský způsob broušení pod úhlem 15 stupňů

CC-1520 - Je dobrá volba pro ty, kteří mají v šuplíku nože evropské, ale i asijské. Má taktéž 2 odlišné fasety umístěné v různých úhlech, které tvoří déle trvající obloukovitou hranu. Je tedy univerzálnější. Ovšem ale jen pro dvě fáze broušení pro evropský a dvě fáze pro asijský, neboli japonský nůž.

Kotouče lze měnit i u těchto všech typů brusiču asijského typu a na všechny typy brusičů jsou kotouče běžně skladem.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Přihlašte se k odběru novinek
Nenechte si uniknout žádné akční slevy. Odebírejte náš newsletter!
Naši vybraní výrobci
Bartscher kategoriede BUYER kategorieChef's Choice kategorieTOMGAST kategorieHENDI kategorieLIBBEY kategoriezevro kategorie
Ověřený obchod
 

NajduZboží.cz

Buďme v kontaktu
Logo
(Po-Pá 8:00-16:00)
2014 © Profikuchyn.cz - Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz